Výborné celozrnné palacinky s medom a vlašskými orieškami

Po dlhšom čase som opäť späť s novým receptom na tieto chladné zimné večeri.

Neviem ako vy, mňa vždy večer prepadne chuť na sladké. Keď už nechcem priberať ďalšie zbytočné kalórie, ale stále si pripraviť výživné, zdravé a najmä jazyku lahodiace jedlo, siahnem po palacinkách.

Niektorí z vás to majú možno opačne. Možno ich pripravujete skôr ráno, či na obed, no verte mi s touto zdravou verziou sa nemusíte báť pripraviť si ich aj k večeri.

Palacinky sú super aj s ovocím, šľahačkou, či nutelou, ja sa však držím zásady všetko s mierou a preto ich zbytočne nepreslaďujem. Výborné ak nie najlepšie sú s medom a orieškami.


Všetko s mierou.“

Vyskúšala som už aj verziu s mandľami a banánom, podľa mňa sú však top vlašské orechy. Práve vďaka ich bohatému nutričnému obsahu a pravidelnej konzumácii mám zdravšie a krajšie vlásky, pokožku či nechty plus majú mnoho iných skvelých účinkov ako napríklad prevencia proti rakovine a kardiovaskulárnym ochoreniam. Taktiež podporujú pamäť a eliminujú nervozitu a stres. Denne vám stačí zjesť 20 gramov.

Napokon aj dnešný recept bude s vlašskými orechmi.

Pripravíme si na 2 porcie:


  • 1 vajíčko
  • 100 g vlašských orechov
  • 2 šálky celozrnnej múky
  • 3 šálky mlieka
  • 1 vanilínový cukor
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • pol šálky kryštálového cukru
  • med


Postup prípravy:

Najprv si necháme rozohriať panvicu s pár kvapkami oleja. Vajíčko si vymiešame s mliekom. V druhej miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a soľ a pomaly vmiešavame do mlieka s vajíčkom. Úplne Vám na na dve porcie postačí jedno vajíčko. Keď všetko poriadne zmiešame, môžeme začať palacinky piecť. Po upečení potrieme masielkom a ozdobíme jemno namletými orieškami a medom :)

Tip:

Niekto zvykne palacinky pripravovať na masle. Ja mám však takú skúsenosť, že maslo rýchlo zhnedne a pripáli sa. Preto palacinky vždy pripravujem na slnečnicovom oleji a po upečení ich potriem masielkom.



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Nepečený tvarohový cheesecake s malinami

Chudnime zdravo

Delicious creamy red lentil soup for gourmets