Výborné celozrnné palacinky s medom a vlašskými orieškami
Po dlhšom čase som opäť späť s novým receptom na tieto chladné zimné večeri.
Neviem ako vy, mňa vždy večer prepadne chuť na sladké. Keď už nechcem priberať ďalšie zbytočné kalórie, ale stále si pripraviť výživné, zdravé a najmä jazyku lahodiace jedlo, siahnem po palacinkách.
Niektorí z vás to majú možno opačne. Možno ich pripravujete skôr ráno, či na obed, no verte mi s touto zdravou verziou sa nemusíte báť pripraviť si ich aj k večeri.
Palacinky sú super aj s ovocím, šľahačkou, či nutelou, ja sa však držím zásady všetko s mierou a preto ich zbytočne nepreslaďujem. Výborné ak nie najlepšie sú s medom a orieškami.
Vyskúšala som už aj verziu s mandľami a banánom, podľa mňa sú však top vlašské orechy. Práve vďaka ich bohatému nutričnému obsahu a pravidelnej konzumácii mám zdravšie a krajšie vlásky, pokožku či nechty plus majú mnoho iných skvelých účinkov ako napríklad prevencia proti rakovine a kardiovaskulárnym ochoreniam. Taktiež podporujú pamäť a eliminujú nervozitu a stres. Denne vám stačí zjesť 20 gramov.
Napokon aj dnešný recept bude s vlašskými orechmi.
Pripravíme si na 2 porcie:
Postup prípravy:
Najprv si necháme rozohriať panvicu s pár kvapkami oleja. Vajíčko si vymiešame s mliekom. V druhej miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a soľ a pomaly vmiešavame do mlieka s vajíčkom. Úplne Vám na na dve porcie postačí jedno vajíčko. Keď všetko poriadne zmiešame, môžeme začať palacinky piecť. Po upečení potrieme masielkom a ozdobíme jemno namletými orieškami a medom :)
Tip:
Niekto zvykne palacinky pripravovať na masle. Ja mám však takú skúsenosť, že maslo rýchlo zhnedne a pripáli sa. Preto palacinky vždy pripravujem na slnečnicovom oleji a po upečení ich potriem masielkom.
Neviem ako vy, mňa vždy večer prepadne chuť na sladké. Keď už nechcem priberať ďalšie zbytočné kalórie, ale stále si pripraviť výživné, zdravé a najmä jazyku lahodiace jedlo, siahnem po palacinkách.
Niektorí z vás to majú možno opačne. Možno ich pripravujete skôr ráno, či na obed, no verte mi s touto zdravou verziou sa nemusíte báť pripraviť si ich aj k večeri.
Palacinky sú super aj s ovocím, šľahačkou, či nutelou, ja sa však držím zásady všetko s mierou a preto ich zbytočne nepreslaďujem. Výborné ak nie najlepšie sú s medom a orieškami.
„Všetko s mierou.“
Vyskúšala som už aj verziu s mandľami a banánom, podľa mňa sú však top vlašské orechy. Práve vďaka ich bohatému nutričnému obsahu a pravidelnej konzumácii mám zdravšie a krajšie vlásky, pokožku či nechty plus majú mnoho iných skvelých účinkov ako napríklad prevencia proti rakovine a kardiovaskulárnym ochoreniam. Taktiež podporujú pamäť a eliminujú nervozitu a stres. Denne vám stačí zjesť 20 gramov.
Napokon aj dnešný recept bude s vlašskými orechmi.
Pripravíme si na 2 porcie:
- 1 vajíčko
- 100 g vlašských orechov
- 2 šálky celozrnnej múky
- 3 šálky mlieka
- 1 vanilínový cukor
- 2 ČL kypriaceho prášku
- štipka soli
- pol šálky kryštálového cukru
- med
Postup prípravy:
Najprv si necháme rozohriať panvicu s pár kvapkami oleja. Vajíčko si vymiešame s mliekom. V druhej miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a soľ a pomaly vmiešavame do mlieka s vajíčkom. Úplne Vám na na dve porcie postačí jedno vajíčko. Keď všetko poriadne zmiešame, môžeme začať palacinky piecť. Po upečení potrieme masielkom a ozdobíme jemno namletými orieškami a medom :)
Tip:
Niekto zvykne palacinky pripravovať na masle. Ja mám však takú skúsenosť, že maslo rýchlo zhnedne a pripáli sa. Preto palacinky vždy pripravujem na slnečnicovom oleji a po upečení ich potriem masielkom.
Komentáre
Zverejnenie komentára