Výborný banánovo-mandľový koláč z celozrnnej múky

Odkedy kupujeme celozrnnú špaldovú múku, inú ani nepoužívame. Zamilovali sme si ju najmä pri príprave koláčov, ale napríklad aj palaciniek, placiek, chlebíka... Proste tam kde by som použila múku, predtým bielu múku, teraz dávam celozrnnú. Naozaj sa hodí všade a je zdraviu prospešnejšia, ľahko stráviteľnejšia a podľa mňa aj chutnejšia.

Síce je niekoľkokrát drahšia ako klasická biela múka, ale musím povedať, že mne jeden kilový balíček vydrží dlho nakoľko nepečiem a jedlá z múky nepripravujem často :)

Tentokrát som si pre vás pripravila recept na výborný jemný a vláčny mandľovo-banánový koláč, ktorý sme si od prvej obľúbili a zvykneme si ho pripraviť ku kávičke ako menej sladkú a zdravú odmenu. Myslím si, že tento recept je naozaj chutný, jednoduchý a samozrejme je takýto koláčik aj zdravšia verzia klasického koláča.

Kombinácia mandlí a banánu je vynikajúca! Ak obľubujete chuť orieškov, ovocia, ak máte radi jemné chutne, určite vyskúšajte tento recept. A samozrejme v kombinácii aj so špaldovou múkou táto nezameniteľná chuť ešte viac vynikne. Použila som len samé zdravé ingrediencie a minimum cukru.

Budete potrebovať:


  • 200 g špaldovej celozrnnej múky
  • 100 g trstinového cukru
  • 1 vajce
  • 2 zrelé banány
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 100 g masla
  • 100 g mandlí


Postup:

Najprv si v miske roztlačíme banány vidličkou. Zmiešame s vajíčkom, roztopeným a vychladeným maslom a cukrom. Potom postupne pridávame múku za stáleho miešania, nakoniec kypriaci prášok. Cesto vlejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie a na vrch posypeme namletými mandľami, môžete použiť aj lúpané mandle. Pečieme cca 40 minút pri teplote 170°C.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Nepečený tvarohový cheesecake s malinami

Chudnime zdravo

Delicious creamy red lentil soup for gourmets