Schnitzel v ovsených vločkách

Ovsené vločky. Zdravý zázrak, ktorý super zasýti a vyživí cele telo a osvieži aj ducha. A nie, ovsené vločky nie sú ideálny pokrm len na raňajky. Dajú sa z nich pripraviť všelijaké iné chutné jedlá okrem tých našich klasických raňajkových mištičiek s vločkami ovocím a jogurtom. Ja napríklad jemné vločky zvyknem používať ako náhradu múky napríklad do palaciniek, či koláčov. Ale viete si pripraviť napríklad aj takýto chutný Nápoj s ovsenými vločkami .

Dnes tu mám recept na schnitzel, čiže vyprážaný kurací rezeň obaľovaný v ovsených vločkách. Vždy rozmýšľam nad tým ako sa dajú recepty vylepšiť, ale najmä nad tým ako jedlo pripraviť zdravšie a tak vznikajú aj takéto recepty.

No chcem povedať ešte pár vecí k ovseným vločkám. Keď som bola malá, veľmi mi nechutili a nemala som k nim veľmi pozitívny vzťah :D Lebo som ich poznala iba ako tie klasické ovsené vločky, ktoré mi nasypali do misky a ja som ich potom do seba nasilu tlačila, boli suché a musela som ich zapíjať vodou. No postupom času som objavila mnohé iné spôsoby ako ich využiť v kuchyni a stali sa pravidelnou súčasťou nášho jedálnička.

Zasýtia nadlho a príprava jedál z ovsených vločiek je rýchla a jednoduchá.

Ak ste sa aj vy rozhodili zaradiť ich do týždenného menu, lepšie ste urobiť ani nemohli, lebo ovsené vločky sú naozajstným zázrakom. Vďaka vysokému obsahu vlákniny zasýtia na dlho a príprava jedál z ovsených vločiek je rýchla a jednoduchá. Navyše majú super účinky na pleť, pokožku, nechty, regulujú cholesterol a bojujú proti vysokému krvnému tlaku.

Ja som sa dnes rozhodla pre prípravu kuracích rezňov, ktoré som obaľovala nie v strúhanke, ale v ovsených vločkách. Aby som tento recept vylepšila, na trojobal som použila nie bielu, ale špaldovú múku a vajíčka z domáceho chovu. Výsledok posúďte sami :)

Naozaj sú chutné, chrumkavé, majú orieškovú chuť. Nemusíte sa báť, že by vám vločky prihoreli, po mojej dnešnej skúsenosti môžem povedať, že práve naopak. Aby ste docielili zlatistý vločkový obal musíte ich povyprážať dlhšie. Aspoň budú rezne poriadne prepečené :) A čo vy? Vyskúšali ste už niečo podobné?




Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Nepečený tvarohový cheesecake s malinami

Chudnime zdravo

Delicious creamy red lentil soup for gourmets