Ovocný pohár s Mascarpone
Mascarpone. Jemný čerstvý krémový syr, ktorý je známy najmä pre svoje použitie v cheescakoch či tiramisu. Je to však aj ingrediencia, ktorá sa používa aj pri príprave mnohých slaných jedál.
Dnes však zostaneme pri jeho sladkej verzii a pripravíme si vynikajúci, sýty a lahodný dezert, ktorý každý z nás zvládne pripraviť za pár minút. No zase až tak sladký nebude. Zato si na ňom určite pochutnáte.
Mascarpone sa dá dnes bežne zohnať v supermarketoch, o niečo horšie s jeho dostupnosťou je to v lokálnych potravinách. Aj ja som musela vybehnúť do mesta, aby som si tento chutný taliansky syr zaobstarala.
Hoci sa dajú na internete nájsť aj recepty na prípravu domáceho mascarpone, ja ostávam verná tomu z obchodu, nakoľko sa mi zdá chutnejšie a pravšie a cenovo to vyjde asi rovnako.
Keď pripravujete mascarpone, odporúčam Vám k nemu kombinovať ovocie. A naozaj hocijaké, i keď trochu viac mu pristanú výrazné chute ako jahody, čučoriedky, či ríbezle.
Ja som tentokrát použila banán, ktorý je síce jemnejší, ale výsledná chuť bola výborná a svieža. Ak ho nechcete kombinovať s ovocím, siahnite po sirupoch, napríklad po javorovom sirupe, ale vynikne napríklad aj s likérom.
Hoci je mascarpone tučný syt, (má okolo 50% tuku), nemusíte sa po ňom báť siahnuť aj keď nie ste najštíhlejšia. Ak si ho doprajete v menšej porcii ako samostatný jeden chod napríklad na raňajky, môžete si byť istá, že to vašej línii neuškodí.
Tak čo? Aj vám sa začali zbiehať slinky na tento taliansky poklad? Poďme si ho pripraviť.
Budete potrebovať: (na 2 porcie)
Postup prípravy:
Mascarpone vymiešame s kyslou smotanou, jogurtom. Potom pridáme za stáleho miešania cukor a pár kvapiek citróna. Vlejeme do pripravených pohárov s ovocím a dáme na hodinu chladiť do chladničky. Potom podávame.
Dnes však zostaneme pri jeho sladkej verzii a pripravíme si vynikajúci, sýty a lahodný dezert, ktorý každý z nás zvládne pripraviť za pár minút. No zase až tak sladký nebude. Zato si na ňom určite pochutnáte.
Mascarpone sa dá dnes bežne zohnať v supermarketoch, o niečo horšie s jeho dostupnosťou je to v lokálnych potravinách. Aj ja som musela vybehnúť do mesta, aby som si tento chutný taliansky syr zaobstarala.
Keď pripravujete mascarpone, odporúčam Vám k nemu kombinovať ovocie.
Hoci sa dajú na internete nájsť aj recepty na prípravu domáceho mascarpone, ja ostávam verná tomu z obchodu, nakoľko sa mi zdá chutnejšie a pravšie a cenovo to vyjde asi rovnako.
Keď pripravujete mascarpone, odporúčam Vám k nemu kombinovať ovocie. A naozaj hocijaké, i keď trochu viac mu pristanú výrazné chute ako jahody, čučoriedky, či ríbezle.
Ja som tentokrát použila banán, ktorý je síce jemnejší, ale výsledná chuť bola výborná a svieža. Ak ho nechcete kombinovať s ovocím, siahnite po sirupoch, napríklad po javorovom sirupe, ale vynikne napríklad aj s likérom.
Hoci je mascarpone tučný syt, (má okolo 50% tuku), nemusíte sa po ňom báť siahnuť aj keď nie ste najštíhlejšia. Ak si ho doprajete v menšej porcii ako samostatný jeden chod napríklad na raňajky, môžete si byť istá, že to vašej línii neuškodí.
Tak čo? Aj vám sa začali zbiehať slinky na tento taliansky poklad? Poďme si ho pripraviť.
Budete potrebovať: (na 2 porcie)
- 250 g mascarpone
- 200 g kyslej smotany
- 2 PL práškového cukru
- 1 PL bieleho jogurtu
- pár kvapiek ciróna
- ovocie podľa chuti
Postup prípravy:
Mascarpone vymiešame s kyslou smotanou, jogurtom. Potom pridáme za stáleho miešania cukor a pár kvapiek citróna. Vlejeme do pripravených pohárov s ovocím a dáme na hodinu chladiť do chladničky. Potom podávame.
Komentáre
Zverejnenie komentára