Citrónovo-čučoriedkový koláč zo špaldovej múky


Vedeli ste, že koláče môžu byť zdravé a zároveň chutné? Ak máte radi dezerty, ako ja, a neviete si predstaviť deň bez niečoho sladkého, alebo len chcete naservírovať svojej návšteve hriešne dobré pokušenie nasledujúci recept je pre vás.

Nedávno, keď som bola v supermarkete, narazila som na špaldovú múku a napadlo mi, že by mohlo byť super pripraviť z nej nejaký zdravý koláčik. Pravdepodobne už poznáte špaldový chlieb, ktorý sa tiež považuje za zdravú voľbu, čo sa týka jedla.

Špalda a používanie špaldovej múky pri varení alebo pečení prináša mnoho zdravotných benefitov pre naše zdravie:

- uľahčuje trávenie
- posilňuje kosti
- kontroluje hladinu cholesterolu
- zlepšuje krvný obeh
- reguluje hormóny

A mnoho ďalších.

Tak prečo nezačať používať špaldovú múku aj u vás doma?


Na môj citrónovo-čučoriedkový koláč zo špaldovej múky budete potrebovať:

250 g      špaldovej múky
150 ml    slnečnicového oleja
100 g      hnedého cukru
2             polievkové lyžice medu
2             polievkové lyžice prášku do pečiva
2             vajcia
1             Čerstvé alebo konzervované čučoriedky
1             citrón

Spôsob prípravy:

V jednej miske zmiešame špaldovú múku, cukor, prášok do pečiva. V druhej miske vymiešame vajcia, med, olej. Následne zmiešame obsah oboch misiek a nastrúhame citrónovú kôru. Opäť premiešame. Nalejeme do formy na pečenie a ozdobíme čučoriedkami. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°C po dobu 35 minút.



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Nepečený tvarohový cheesecake s malinami

Chudnime zdravo

Delicious creamy red lentil soup for gourmets