Citrónovo-čučoriedkový koláč zo špaldovej múky
Vedeli ste, že koláče môžu byť zdravé a zároveň chutné? Ak máte radi dezerty, ako ja, a neviete si predstaviť deň bez niečoho sladkého, alebo len chcete naservírovať svojej návšteve hriešne dobré pokušenie nasledujúci recept je pre vás.
Nedávno, keď som bola v supermarkete, narazila som na špaldovú múku a napadlo mi, že by mohlo byť super pripraviť z nej nejaký zdravý koláčik. Pravdepodobne už poznáte špaldový chlieb, ktorý sa tiež považuje za zdravú voľbu, čo sa týka jedla.
Špalda a používanie špaldovej múky pri varení alebo pečení prináša mnoho zdravotných benefitov pre naše zdravie:
- uľahčuje trávenie
- posilňuje kosti
- kontroluje hladinu cholesterolu
- zlepšuje krvný obeh
- reguluje hormóny
A mnoho ďalších.
Tak prečo nezačať používať špaldovú múku aj u vás doma?
Nedávno, keď som bola v supermarkete, narazila som na špaldovú múku a napadlo mi, že by mohlo byť super pripraviť z nej nejaký zdravý koláčik. Pravdepodobne už poznáte špaldový chlieb, ktorý sa tiež považuje za zdravú voľbu, čo sa týka jedla.
Špalda a používanie špaldovej múky pri varení alebo pečení prináša mnoho zdravotných benefitov pre naše zdravie:
- uľahčuje trávenie
- posilňuje kosti
- kontroluje hladinu cholesterolu
- zlepšuje krvný obeh
- reguluje hormóny
A mnoho ďalších.
Tak prečo nezačať používať špaldovú múku aj u vás doma?
Na môj citrónovo-čučoriedkový koláč zo špaldovej múky budete potrebovať:
250 g špaldovej múky
150 ml slnečnicového oleja
100 g hnedého cukru
2 polievkové lyžice medu
2 polievkové lyžice prášku do pečiva
2 vajcia
1 Čerstvé alebo konzervované čučoriedky
1 citrón
250 g špaldovej múky
150 ml slnečnicového oleja
100 g hnedého cukru
2 polievkové lyžice medu
2 polievkové lyžice prášku do pečiva
2 vajcia
1 Čerstvé alebo konzervované čučoriedky
1 citrón
Spôsob prípravy:
V jednej miske zmiešame špaldovú múku, cukor, prášok do pečiva. V druhej miske vymiešame vajcia, med, olej. Následne zmiešame obsah oboch misiek a nastrúhame citrónovú kôru. Opäť premiešame. Nalejeme do formy na pečenie a ozdobíme čučoriedkami. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°C po dobu 35 minút.
Komentáre
Zverejnenie komentára